Hejsan!
 
Förra veckan var minsann fullspäckad, men fantastiskt bra ändå. Lördagen efter att jag hade kommit hem från Stockholm, pratade pappa och jag. Fick då veta någon vecka försenat hur det var med min lilla famo, som tydligen inte var så pigger, så efter vi snackat bestämde jag/pappa att jag fixar det famo brukar göra till midsommar. Alltså tårta, kakor och frallebullar. Jag satte direkt igång med det efter vi hade pratat. 
 
De återstående dagarna fram till torsdagen jobbade jag natt, vilket jag inte alls tycker är ul, för att jag tycker det är så jobbigt att vända om mitt morgonpiggahumör. Samt att jag kastades in alldeles för tidigt att hålla nattskift själv, eftersom jag inte visste allt som skulle göras. Men det slutade bra tillslut. 
 
När det äntligen var torsdag, tog jag tågen som gick vid 8 på morgonen från tågstationen i Halmstaden, och vi 10.25 var jag framme i Alvesta ungefär, där pappa stod och väntade på mig! Vi fortsatte vidare mot Växjö för att handla inför midsommar och avslutade med thaibuffé, innan vi tog bilen vidare hemåt. 
 
Torsdagen var fantastiskt bra, verkligen.  Så fort jag kom hem körde jag ner till famo för att göra jordgubbstårtan som skulle äta på fredagen. Under tiden jag höll på med den kom Olle ner till famo också, hjälpte till lite, så att vi sen kunde fortsätta hemåt där det vankades grillning. Grillad maskolv och rådjurssadel hade han gjort, vilket var riktigt gott. Tror även det var premiärgrillningen för mig iår!
 
När vi hade fått i oss maten åkte jag, Olle, Emelie och  Linus iväg. För Linus hade nämligen tagit körkort samma vecka och ville göra samma sak som när jag tog körkort, då vi fyra åkte på en liten roadtrip. Vid tre-tiden på natten var jag hemma sen igen och somnade lika fort som jag klev innanför dörren. 
 
På fredagen var det ovanligt bra väder för att vara midsommar. Inte heller mycket mygg eller knott. Jag fick träffa några av mina kusiner, som jag nog inte har sett sin min student förra året. Vi åt massor av god mat och  fikat jag hade gjortblev mer än godkänt. Till kvällen kom självklart regndropparna dock, men det var ju så det skulle vara!
 
Helgen gick väldigt fort och heltplötsligt var det kvällen innan jag skulle åka hemåt igen. Jag och Pixi tog oss då en kvällsrunda, hälsade på hästen nere i byn och försökte att inte bli allt för uppätna av knotten. 
 
Trots att jag knappt hunnit sova denna veckan eller helgen, har det varit väldigt bra och jag längtar redan till Augusti då jag ska åka hem i en hel veckan igen. 
 
Hoppas ni har haft en fin midsommar!
Puss och kram
 
 
 
 
Två av mina absoluta bästa vänner. 
 
 
 

Mellan ett och två på torsdagsnatten, fick vi fyra för osss att ta en massa bilder på en parkering i Nybro. Rackans tur jag hade stativ och systemkamera med mig.
 
 
 
 
 
 

MIdsommarafton.
 
Pappa <3
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Lördagen avslutades på absoluta bästa sättet. Jag och Pixi på en kvällsrunda i skogen. 
 
 
 
 
 
 
En Pixi som är trött på knotten och vill få följa med in till hästen och gosa!
 
 
En nyfiken Elvis på Pixi. 

20 juni 2017

Mat och nattjobb

Allmänt

Hejsan! 

Har precis satt igång ugnen för att börja med kvällmaten strax. Så tänkte att jag hinner skriva ett litet inlägg under tiden jag väntar! 
 
Söndagen bestod mest utav jobb, men satt kvar ute i nöstan 4 timmar och Snacka lite med Lukas. Det var trevligt. Tills vi tillslut måste lämna jobbet eftersom vi är där konstant nästan. 😅
 
Under gårdagen hann jag med betydligt mer, eftersom jag jobbade natt, alltså 21-06. Vid åtta-tiden vaknadee jag av att Filip äntligen kom hem! Vid tolv-tiden cyklade vi ner till stan, för jag skulle köpa present till en kompis, men vi tog även och åt asiatiskbuffé. 🍽🍱🍲 Det var väldans gott och vi åt självklart tills vi hade matkoma och typ rullade ut ur resturangen. 😁
 
Natten på jobbet var till en början lite jobbig, eftersom 2 var sjuka, så blev mycket springande. Men när folket började sluta komma var det ganska skönt att bara gå runt där, trots att det var svinvarmt. 
 
Idag sov jag till tolv-tiden. Filip kom med lite frukost, jag kollade lite youtube. När det var klart hade vi lite städning och plockade i ordning allt så fint, samt lämnade lite grejer som skulle in på förrådet! Så skönt när allt är precis nystädat. 😄
 
Inatt hoppas jag vi är 0 sjuka, haha annars blir jag lite less. 😁 Nä nu ska jag börja med maten. Ha en fin kväll! 
 
Puss och kram 
 
 
 
Under veckan jag var i Stockholm har det kommit knoppar på allt jag sådde i maj ungefär, så efter midsommar borde det börja blomma!
 
Igår testade vi att göra bananpannkakor som är så populärt, men det var ingen favorti, trots att vi hade lite glass till. Då är det bättre att äta ett stekt ägg, sen en vanlig banan. :D
 
Idag åt vi äben årets första jordgubbar, himla gott!
 
HEEEEJSAN! :DD
 
Igår kväll lite efter tio klev jag tillslut innan för dörren, efter en riktigt lång dag. Det kändes både otroligt skönt, men även väldigt tomt må jag säga. 
 
Denna veckan har varit över mina förväntningar, verkligen. Och första 12 timmarna var jag väldigt skeptiskt fortfarande, men sen blev det bara bättre och bättre. Vi har haft det så roligt och lärt oss massor.
 
Att ha fått sitta på föreläsningar var kul, men det märks att jag är van att göra allt annat än att sitta still nu för tiden. Det var långa dagar med föreläsningar, 8-17 varje dag. Trots det, så blev det sena kvällar och en å annan drink. 
 
Även att vara i denna lilla "donkenbubblan" har varit en fantastikt rolig och konstig upplevelse. Att det alltid fanns människor som faktiskt förstår och är lika nördiga som en själv i jobbet, så man kunde diskutera med dem, var riktigt kul. Samtidigt blev det jobbigt ibland, när folk trodde de kunde skryta till om sig osv. Även att det blev lite för mycket donkensnack ibland, var det roligt
 
Trevliga människor har man även fått lära känna, som var lite sad att lämna. Men man kanske stöter på dem någon gång, vem vet!
 
Jag flög ju även både dit och hem, vilket var första gångerna jag har flugit. Det var ju en upplevelse också, ganska trevligt. Dock igår på vägen hem, när vi skulle landa, då var det nog det värsta jag har varit med om. Mina öron gjorde såååååååå ont. Och jag som har spräckt mina trummhinnor innan, fick sån panik, för det var alltså inte långt ifrån det..:-)) Mina öron är fortfarande helt konstiga idag, hoppas det försvinner snabbt. Men tänker inte flyga igen på ett bra tag nu. :-)
 
Filip är hemma hos sin familj, så idag har jag en dag då jag kan vara helt ensam. SÅ skönt. Har pratat en del i telefon med Olle, varit en runda nere i staden och gått, himla fint väder ute idag! Är tillbaka hemma nu och Olle har ringt igen. Funderar på att gå ut en sväng igen, men denna gången med min kamera!! :D Vi får se. Eller kollar jag bara serier hemma och försöker att vila upp mig. Jobbar fyra dagar nu, sen åker jag direkt till Småland efter mitt nattpass på torsdags morgon! Längtar så himla mycket!
 
Hoppas ni har haft en lika bra vecka som jag och ni får en fortsatt fin helg!
 
Puss och kram
 
Även om jag har haft det kul och trivts, behövda jag ibland bara pausa från allt. Tog då och pratade med Filip i telefon och bara gick ute i ett par timmar. Välbehövligt för att orka hålla humöret uppe!
 
 
På tisdagkvällen blev alla kursdeltagare bjudna på Hard Rock Café. God mat och rolig kväll. Haha mindre bra bild dock!