Marklära och bonitering

Hejsan! 

Idag tyckte min kropp att det var dags att gå upp vid fyra redan, även om alarmet var satt på sex. Men det var inte så mycket att göra åt. Smulan och jag låg och goste lite istället, samt jag hann kolla lite youtube och läsa lite. 

Idag var det exkursion i Asa som stod på schemat. Vi har haft en hel del marklära. Men sååå många nya ord, men även en hel del man känner igen. Vilket gjorde att det gick ganska bra att hänga med. 

Efter markläran påbörjade vi bonitering. Idag var det just stånortsbonitering som vi fick lära oss. Mycket intressant och något jag ska testa på att göra här hemma i skogen i helgen redan för att se om jag har fått kläm på det. Så får pappa vara facit!

Det enda som "förstörde" lite idag var regnet. Även om det var helt okej med regn. Imorgon ska det dock regna relativt mycket hela dagen... 😅 Visst man torkar efter. Men att gå runt och antecka och så i skogen, när det regnar, är faktiskt inte jättesmidigt. Tur jag älskar regnakläder! 

Nu ska jag sova och försöka sova ända till alarmet ringer 05.30 imon. 😄

Puss och kram 


(null)

(null)

Vilken jordmån tror ni det är. Podsol eller brunjord? 🤔

(null)

IDAG BÖRJAR JAG PLUGGA

Hejsan! 
 
Jag har har nog inte nämnt något om detta här på bloggen. Men folk omkring mig vet i alla fall. Idag var det äntligen kursstart. Som jag längtat. 
 
Två hela år har gått, sedan jag gick i skolan. Vilket har varit väldigt skönt. Men mest väldigt konstigt för att vara mig, för jag älskar att gå i skola. Så jag har varit exalterad över detta sedan mars ungefär, men de senaste två veckorna har nästan varit olidliga, haha för min familj runt omkring mig då. Som behövt lyssna på mitt tjat hela tiden.
 
Så vad ska jag läsa kan man ju undra då. Jo jag ska läsa programmet Skog och träteknik ingenjör, vid Linneuniversitet i Växjö. På distans. Åtminstonde första året, sedan får vi ser hur jag gör. Men eftersom min familj bor här, kommer jag kunna vara med på många träffar som som campuseleverna går på. Vilket kommer bli perfekt. 
 
Idag var alltså första dagen, vilket var en perfekt  första dag. Vi gick igenom programmet, var ute på en lite promenad och gick igenom en massa träd. På både svenska och latin. Grillade lite korv. Sedan åkte vi på studiebesök på J.G.A. Vilket gjorde att man efter idag känner ganska väl om det är den utbildningen man tänkt sig eller inte. Jag känner att den verkar vara perfekt!
 
Jag ska just nu göra lite hemmagjord pizza till mig och pappa, ganska sent blev det. Sedan ska jag sätta mig och PLUGGA lite...wow, som jag längtat efter att kunna sitta och göra det lite när jag känner för det!! 😏
 
Imorgon ska vi åka iväg 8.00 på exkursion. Ska bli himla kul, hoppas bara inte det kommer ösa ner hela dagen. 
 
Puss och kram
 
 
(null)


Mini kräftskiva

Godmorgon!
 
Jag som alltid har sådana sömnproblem, som aldrig kan somna på mindre än 1,5 timmar. Har jag väl sedan somnat å vaknar jag minst någon gång under natten. Senaste tiden har jag varit i något flow dock, jag somnar på ungefär 30 minuter, sover 7-8 timmar och vaknar när min kropp känner sig utvilad. Det gör så mycket för humöret, varje dag efter en sån bra natt, kan jag inte vara annat än glad. Till och med folk på jobbet har nämnt det. 😅
 
Det är en sån dag jag har idag med. Efter en perfekt natts sömn. Filip sover och jag har hunnit sitta här lite för mig själv och filura. Snart ska jag ta lite ansiktsmask och kolla ett avsnitt av the Handsmaid Tale, det var någon månad sedan jag kollade på en serie nu. 
 
Efter det ska jag ta en dusch och packa. För efter lunch idag åker jag och Smulan hem till Småland igen!! 
 
Puss och kram
 

Igår var det en ganska regnig och grå dag, men ack så mysigt ändå. Vi avslutade kvällen med en liten mini kräftskiva här hemma, med dem kräftorna Filip och jag hade fångat själva. Gott!
 
 
 
 
 

Vecka 33 & 34

Hejsan!
 
Efter sommaren förra året, så blev jag besviken när jag kollade över bloggen och hur lite inlägg det hade blivit under juli och augusti. Jag kunde ej förstå hur det kunde bli så, eftersom jag tog så mycket bilder under sommare och gjorde en massa. Men det är ju just det, att man hinner inte med när tiden går så fort som den gör under sommaren. För nu blev det exakt lika dant denna sommaren, vilket är helt okej. Här kommer i alla fall en kort sammanfattning för de senaste två veckorna. 
 
Vecka 33
 
Denna veckan hade jag semester, vilket alltid är skönt. Filip och jag hade årsdag den 15:e, som var på onsdagen. Vilket vi såklart firade lite. Vi var ute och åt på kvällen, sen hade Ulrik Munther en spelning i Halmstad samma kväll. Så efter vår goda middag gick vi dit för att lyssna. Det var en väldigt mysig och bra dag. 
 
På torsdagen packade vi ihop allt och åkte hem till min familj. Filip och jag började helgen med att total renovera ett rum, som min lillebror skulle ha. Efter ganska mycket pill och ha bråkat några gånger, kunde min lillebror sova i sitt rum på söndagskvällen. Jag måste säga att Filip och jag är väldigt duktiga på det där ihop, eftersom båda vill att allt ska bli perfekt. Jag började dock ta bilder innan vi renoverade och under processen, men jag tog aldrig några fina bilder på slutresultatet, därför kan jag ej visa några för och efter bilder. 
 
Vecka 34
 
Efter att ha renoverat hela helgen, så var vi ganska slut i kroppen på måndagen. Därför kände vi inte för att göra så mycket den dagen.
 
Jag har sedan knappt någon kolla på vilken dag vi gjorde vad. Men jag bakade en hel del. Både bröd och kakor. Både för att det var kul, men också för att famo och fafa skulle ha lite hemma i frysen. 
 
En dag var fille och jag en sväng i Växjö med famo. Alla hittade vad dem skulle ha och ingen var gladare än fille när vi äntligen skulle åka hem igen. 
 
Filip och jag fiskade kräftor en kväll/natt. Vi hade tur med vädret, fick lagom med kräftor och ah hade det bra bara. Det är väldigt fridfullt at sitta ute på sjön vid dem tidpunkterna, konstigt att man inte gör det oftare faktiskt. 
 
På torsdagen hade vi en lite kräftskiva hemma hos famo och fafa, med lite folk från familjen, samt några vänner till familjen. Det var väldigt trevligt och gott!!
 
Efter lunch, på fredagen åkte vi hem till Halmstad igen. Eftersom jag skulle jobba 06-15 lördag och söndag.
 
Det var två väldigt bra veckor. och kameran har nog varit framme en eller två gånger? Hoppas ni har haft det lika bra som mig!
 
Puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här började rummet bli klart
 
Vi hann med lite kattungemys
 
 
 
 
 
Min fasters underbart fina katt, som kan vara en av dem goaste katterna jag träffat.
 
 
Så här mörk var himmelen igår kväll 😱
 
 

Vecka 32

Hejsan!
 
Förra veckan började jag med att jobba till 23 på måndagen. Sedan var jag ledig i fyra dagar isträck. Därför åkte jag och fille hem till hans familj på tisdagen. Även om i enbart var där i fyra dagar, hann det med ganska mycket. 
 
Tisdagskvällen började lite tråkigt, samtidigt som att det var bra att det som hände, hände. För då kanske det kan komma i rullning att det börjar ändras till det bättre. Men filles syter och jag hann med att ta ett litet kvällsdopp ihop iallafall, vilket var trevligt. Men mycket mer än så gjorde vi inte på tisdagen!
 
På onsdagen hade vi bestämt oss för att åka hela familjen, ner till filles morfars sommarstuga. För att bada, umgås och vindsurfa lite. Vädret blev inte jättefint, med det var tillräckligt för att vi kunde testa att vindsurfa. Vilket var supersvårt, men super kul! 
 
På eftermiddagen/kvällen kom äntligen en redig regn och åskskur. Vilket var så härligt och efteråt steg en vacker dimma från markena!
 
Torsdagen var vi uppe vid åtta för att äta frukost innan jag och fille skulle ta bilen ner till hans morfars sommarstuga igen, för att åka ut med båten och fiska. Klockan gick fort och klockan blev 13. Då kände vi oss nöjda och hungriga. Filip och jag rensade fisken, medan hans morfar gjorde lite lunch till oss.
 
Efter vi hade ätit, kom resten av familjen dit. Vi solade en del, vindsurfade ännu mer och badade. 
 
Påvägen hem, tog jag, fille och hans syster en egenbil och vi stannade vid en gammal gruva som ligger ut med vägen hem. Vilket var lite spännande och bra avslut på en bra dag. 
 
Fredagen blev lite mer av en chill-dag. Vilket behövs det med. På eftermiddagen gav vi oss ut hela familjen på en promenad dock. Filip, hans syster och jag hade nämligen tänkt att vi skulle klättra i en liten grotta som finns i närområdet. Därför behövde vi ha med hans föräldrar ifall vi skulle fastna eller behövde bli uppdragna. 
 
Det var lite trångt och svårframkompligt i grottan, men det var ett lite lagom roligt äventyr. Det gick dock ej ha med varken kamera eller mobil in i grottan, då ingången var så liten..så bilderna vi fick ser inte alls så tuffa ut som det faktiskt såg ut när man var där inne. Dessutom var det inte mycket till ljus där inne. Men som tur är, har vi ju bilderna kvar i våra huvuden. 😉
 
Vid 11 på lördagen vinkade Filip och jag hejdå för att köra tillbaka till Halmstad. Jag hann precis äta och byta om när vi kom hem, innan jag åkte till jobbet för att jobba 14-23. Vilket jag även gjorde på söndagen.
 
Denna veckan var vädigt bra. Det bästa med hela veckan var nog dock att jag sov i ca 7 timmar helt ostört, utan att vakna en enda gång. Nergosad under ett tjock täcke dessutom. För äntligen har temperaturen sjunkit till lite mer behagliga grader under nätterna. Det är så underbart. 
 
Min kropp är dock ovan vid att sova så länge och jag känner mig nästan tröttare nu o dagarna än vad jag gjorde innan. 
 
Hoppas ni haft en lika bra vecka. Och att ni är lika glada som jag över att det inte är lika varmt längre. 
 
Puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär smal var ingen till grotten vi gick i på fredagen. Redan där trodde jag vi skulle behöva ge upp. 😅