Hejsan! 

Idag tyckte min kropp att det var dags att gå upp vid fyra redan, även om alarmet var satt på sex. Men det var inte så mycket att göra åt. Smulan och jag låg och goste lite istället, samt jag hann kolla lite youtube och läsa lite. 

Idag var det exkursion i Asa som stod på schemat. Vi har haft en hel del marklära. Men sååå många nya ord, men även en hel del man känner igen. Vilket gjorde att det gick ganska bra att hänga med. 

Efter markläran påbörjade vi bonitering. Idag var det just stånortsbonitering som vi fick lära oss. Mycket intressant och något jag ska testa på att göra här hemma i skogen i helgen redan för att se om jag har fått kläm på det. Så får pappa vara facit!

Det enda som "förstörde" lite idag var regnet. Även om det var helt okej med regn. Imorgon ska det dock regna relativt mycket hela dagen... 😅 Visst man torkar efter. Men att gå runt och antecka och så i skogen, när det regnar, är faktiskt inte jättesmidigt. Tur jag älskar regnakläder! 

Nu ska jag sova och försöka sova ända till alarmet ringer 05.30 imon. 😄

Puss och kram 


(null)

(null)

Vilken jordmån tror ni det är. Podsol eller brunjord? 🤔

(null)

Hejsan! 
 
Jag har har nog inte nämnt något om detta här på bloggen. Men folk omkring mig vet i alla fall. Idag var det äntligen kursstart. Som jag längtat. 
 
Två hela år har gått, sedan jag gick i skolan. Vilket har varit väldigt skönt. Men mest väldigt konstigt för att vara mig, för jag älskar att gå i skola. Så jag har varit exalterad över detta sedan mars ungefär, men de senaste två veckorna har nästan varit olidliga, haha för min familj runt omkring mig då. Som behövt lyssna på mitt tjat hela tiden.
 
Så vad ska jag läsa kan man ju undra då. Jo jag ska läsa programmet Skog och träteknik ingenjör, vid Linneuniversitet i Växjö. På distans. Åtminstonde första året, sedan får vi ser hur jag gör. Men eftersom min familj bor här, kommer jag kunna vara med på många träffar som som campuseleverna går på. Vilket kommer bli perfekt. 
 
Idag var alltså första dagen, vilket var en perfekt  första dag. Vi gick igenom programmet, var ute på en lite promenad och gick igenom en massa träd. På både svenska och latin. Grillade lite korv. Sedan åkte vi på studiebesök på J.G.A. Vilket gjorde att man efter idag känner ganska väl om det är den utbildningen man tänkt sig eller inte. Jag känner att den verkar vara perfekt!
 
Jag ska just nu göra lite hemmagjord pizza till mig och pappa, ganska sent blev det. Sedan ska jag sätta mig och PLUGGA lite...wow, som jag längtat efter att kunna sitta och göra det lite när jag känner för det!! 😏
 
Imorgon ska vi åka iväg 8.00 på exkursion. Ska bli himla kul, hoppas bara inte det kommer ösa ner hela dagen. 
 
Puss och kram
 
 
(null)


28 augusti 2018

Mini kräftskiva

Allmänt

Godmorgon!
 
Jag som alltid har sådana sömnproblem, som aldrig kan somna på mindre än 1,5 timmar. Har jag väl sedan somnat å vaknar jag minst någon gång under natten. Senaste tiden har jag varit i något flow dock, jag somnar på ungefär 30 minuter, sover 7-8 timmar och vaknar när min kropp känner sig utvilad. Det gör så mycket för humöret, varje dag efter en sån bra natt, kan jag inte vara annat än glad. Till och med folk på jobbet har nämnt det. 😅
 
Det är en sån dag jag har idag med. Efter en perfekt natts sömn. Filip sover och jag har hunnit sitta här lite för mig själv och filura. Snart ska jag ta lite ansiktsmask och kolla ett avsnitt av the Handsmaid Tale, det var någon månad sedan jag kollade på en serie nu. 
 
Efter det ska jag ta en dusch och packa. För efter lunch idag åker jag och Smulan hem till Småland igen!! 
 
Puss och kram
 

Igår var det en ganska regnig och grå dag, men ack så mysigt ändå. Vi avslutade kvällen med en liten mini kräftskiva här hemma, med dem kräftorna Filip och jag hade fångat själva. Gott!