Värmen är tillbaka

Hejsan!
 
Igår kändes det att värmen och sommaren var påväg tillbaka på riktigt. VIlket både är kul, men också lite jobbigt. Ifall det blir sån där supervärme som var i maj hela nätterna. Som gör att det är omöjligt att sova. Vi får se hur det blir.
 
Vi hade iallafall inte mycket för oss. Vi solade, badade och åt glass. Det var typ det vi gjorde. Alldeles perfekt. 
 
Sedan avslutade vi kvällen med att äta pizza hela familjen!
 
Idag har jag kört tillbaka till Halmstad, eftersom jag ska jobba inatt. :( Det ska dock vara lite skönt att vara här hemma med Fille nu igen. Och kunna åka till stranden för att sola och bada. 
 
Puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 random fakta om mig

Hejsan!
 
Jag tycker sådana här listor är ganska roliga att läsa själv, därför tänkte jag dela med mig 10 stycken olika fakta om mig, som ni kanske eller inte vet.
 
  1. Jag har ett väldigt bra minne. Det är nästan fotografiskt, vilket är väldigt bra oftast.
  2. Min uppväxt när jag var liten var inte jättebra, tackvare min mor. 
  3. Skulle någon annan (eller jag själv) borsta eller sätta upp mitt hår, klarar jag inte av om man är så oförsiktig att håret "knäcks". Alltså att man hör hur ett hårstrå går av. Därför borstar jag sällan mitt hår, absolut aldrig när det är blött. Och vill helst inte att någon annan rör mitt hår. 
  4. Jag älskar att vara hemma istället för att åka iväg. När jag var yngre och min familj åkte iväg på semester på sommrarna stannade jag mycket hellre hemma själv i en/två veckor.
  5. Är jag själv antingen hemma eller ute och går, så pratar jag oftast med mig själv. Det bara kommer och jag måste prata högt, jag kan inte viska, då känns det konstigt. 
  6. Jag är rädd för surrande saker. Getingar, blinningar etc. Var väldigt rädd för flugor innan, nu tycker jag mest dem är obehagliga, men jag får inte panik om dem sätter sig på mig. 
  7. Jag har väldigt svårt att somna. Vilket jag tycker är extremt jobbigt. 
  8. Dock har jag extramt lätt för att vakna. Vilket inte är en bra kombination när man somnar alldeles för sent. Jag kan vakna av att en fästing kryper på mig, att det dyker upp någon onaturlig doft t.ex. svag rökdoft, eller bara av enkla ljud. Därav har jag nästan aldrig en natt med bra sömn. 
  9. Jag har extremt lätt för att börja gråta. Jag gråter när jag blir arg/glad, när jag tycker något är vackert eller om jag är ledsen. Det jobbigaste är dock att jag börjar gråta när jag blir arg, för då vill jag helst inte stå och lipa. 
  10. Jag har väldigt mycket fantasi, fast på ett negativt sätt?? Min hjärna hittar hela tiden på och inbildar sig saker. Går jag upp för en trappa, finns alltid tanken att någon kan ta tag i mitt ben. Börjar det skymma ute eller om jag är inne och det är mörkare, dyker det hela tiden upp läskiga figurer och ansikten i mina ögon. Eller om jag är själv i ett hus, så kan jag se och inbillda mig obehagliga figurer som står bakom dörrarna.               Har jag någon bredvid mig så är det aldrig någon direkt fara, då känner jag mig trygg samt tänker på annat. Men är jag själv gör det mig lite rädd, trots att jag är 21 och vet att allt bara är hitte´på.
 
 

Promenad i skogen

Hejsan!
 
Igår vaknade jag allt för tidigt, trots att jag hade varit uppe ganska sent. (Jag måste nämligen börja vända dygnet, eftesom jag på torsdag ska jobba natt igen..) Det gick inte att somna om trots att jag försökte, så då var det bättre att gå upp istället. 
 
Efter att jag hade ätit frukost betsämde jag mig för att gå ut på en längre promenad i skogen. Det var väldigt länge sedan jag bara gick rakt ut bakom huset, utan något mål. Men det konstigaste var, att för första gången gå en sån promenad utan en hund bredvid sig. Absolut inte lika roligt, inte heller alls så rogivande som det brukar vara att gå runt i skogen bara. Pixi förde med sig något lugn automatiskt lixom. Men jag antar det är en vane sak också. Efter två timmar var jag ganska go i kroppen ändå. Så ska försöka göra det oftare när jag är hemma. 
 
Hela eftermiddagen/kvällen var jag och min syster hos famo. Vi åt glass, jag löste en massa sudoku, vi snackade en massa och gick igenom ännu mer av famos alla kläder hon har överallt i huset. Väldigt bra kväll måste jag säga. 
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det är min sista heldag här, innan jag åker hem i morgon. Jag är sugen på att gå ner till sjön och fiska, dock hade jag helst velat göra det med Filip. Men han är ju i Halmstad..så vi får se. Annars kanske jag bara ska sitta ute i solen och läsa, det är ganska najs det med. 
 
Puss och kram
¨
 
 
 
 
 

Måndag

Hejsan!
 
Idag har det varit en långdag i Växjö med min syster. Där huvudmålet var att besöka sjukhuset först. När det sedan var avklarat, hade vi planerat in att shoppa lite kläder. 
 
Efter att ha prvat ganska många kläder, i väldigt många butiker, gav jag upp, med endast två funna klädesplagg till mig. Dock var ett av plaggen en sån där gul fin regnjacka!! Som jag är så NÖJD med!! Ha velat köpa en sån i flera år, men det har aldrig blivit av. För antingen har modellen inte varit helt perfekt, eller har jag tyckt dem varit alldeles för dyra. Men nu slog jag till på en fin en. 😃 Haha, så glad över en regnjacka. Det är jag i ett nötskal. 😅
 
På kvällen har vi ätit hemmagjord pizza, som min syster hade fixat. Mycket god, har dock fortfarande matkoma. Vilket är mindre najs. 
 
Imorgon har jag inga speciella planer. Vilket är helt perfekt det med. Ska förmodligen åka ner till famo och sy om en blus. Det är väl det enda. 
 
Hoppas ni har haft en fin dag! 
 
Puss och kram
 
 
 Vi åt lite mat innan vi orkade handla.
 
När jag kom hem hade jag ansiktsmask, medan jag snackade med Olle i över en timme. Så nu är mitt ansikte freshh
 
Kolla så fin jacka!!
 
Hittade även detta fina linnet idag. Måste bara komma över mitt komplex och "kyskhet" över att gå i så bara armar. 😅
 
 
 
 
 

Söndag

Hejsan! 
 
Igår hann det med mycket kändes det som. Samtidigt som det var flera grejer jag hade velat få gjort, som inte hindes med. Men så får det vara ibland. 
 
Jag tvingade (och även lyckade) mig själv till att ta en längre sovmorgon igår. För att jag tyckte det kunde vara bra. Så istället för att gå upp halv åtta, som jag först vaknade vid. Sov jag nästan till klockan 11?! Väldigt skönt måste jag säga, dock är man gaaanska trött efter att ha sovit så länge. Trött, men utvilad. 
 
Vid ett-tiden släppte jag av Fille vid bussen. Han skulle nämligen till Halmstad igen för att jobba. Den bussen han hoppad på, hoppade min syster av och åkte med hem. 
 
Vi åkte nästan direkt till famo, där vi kollade igenom en massa gamla kläder famo har haft eller gjort i sina yngre dagar. Några guldfynd hittade vi, som vi fick ta. Annars hade dem bara slängts eller blivit bortgivna till en loppis. Jag får se om jag orkar med att göra ett inlägg med lite bilder på lite av kläderna. Jag gillar dem väldigt mycket iallafall, bara för dem är famos eller att hon har gjort dem! ❤️
 
Klockan fem kom resten av familjen till famo och fafa, så åt vi middag där. Det var rostbiffen som blev över från midsommar, så himla gott. 
 
 
Resten av kvällen satt vi bara hemma och snackade allihopa, tills klockan blev alldeles för mycket. Så som det ska vara. ☺️
 
Puss och kram