27 maj 2018

Grillkväll

Allmänt Foto

Hejsan!
 
Igår kom det äntligen lite välbehövligt regn, även om det hade behövts falla betydligt mer, var det skönt. Då minskar brand risken med någon %, samt alla växter fick lite vatten. Men det blev även lite svalare i luften för oss, vilket är så skönt!
 
Det var iallafall en motordag i Lenhovda igår. Där dem samlade in pengar till barncancerfonden, så vi var där en sväng, men eftersom vädret inte var det finaste igår, blev vi inte långvarade där. 
 
På kvällen hade vi grillkväll hos famo och fafa, med min faste och kusin oxå! Väldigt gott och mysigt!
 
Jag avslutade kvällen med att gå en kvällspromenad med min lillebror. Himlen var magisk igår kväll.
 
puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hejsan!
 
Ikväll kom jag hem till Småland igen. Hade planerat att åka hit denna helgen redan för ett par veckor sedan. Dessutom kände jag att jag behövde det denna helgen också. Att vara med familjen är den bästa medicinen mot det mesta. 
 
Mycket konstig dock att komma hem och för första gången på nästan 14 år inte ha en hund som lyfter på huvudet när man ropar hej. 
 
Vi grillade iallafall lite korv till kvällsmat. Sedan satt vi mest och snackade hela kvällen. Smulan var ute i sin utebur och spanade in koltrastarna, samtidigt som hon smaskade i sig lite gräs. Skönt att ha med henne hit, så får man tankarna på lite annat. 
 
Jag gick ut en liten sväng på kvällen också. Gick förbi Pixis grav, där jag tog bort dem gamla syrenkvistarna som hade torkat helt nu, istället fick hon en ny liten bukett med hundkex och sitt favvogräs. ❤️
 
Inatt borde jag försöka börja vara uppe sent, eftersom jag ska jobba natt på måndag igen. Men jag orkar inte det. Jag tänker kolla lite youtube och sen bara somna. 
 
Puss och kram
 
 
 
 
 
 
Haha, Smulan kunde knappt ha sina ögon öppna eftersom hon var så trött. Jobbigt att åka bil och smyga på fåglar. ;)
 
 
 
❤️
Hejsan!
 
Allt denna veckan har gått väldigt fort. I måndags skrev min syster till mig att jag verkligen borde åka hem över helgen, för NU mår Pixi verkligen inte bra. Så det var vad jag gjorde, jag förberedde mig för det värsta, samtidigt som jag aldrig trodde att det skulle hända, för Pixi klarar ju allt? 
 
På torsdagskvällen kom jag iallafall innanför dörren hemma i Småland. Och där låg hon mitt på köksgolvet, lite halvskakandes och väldigt, väldigt mager.. 
 
Det är vad hela denna helgen har kretsat kring. Pixi. Blir hon bättre, hur mår hon nu, har hon ätit något? Och att bara vara med henne, så mycket det går. Så det har blivit många tårar denna helgen och väldigt lite sömn. Men trots det, så var denna helgen väldigt bra och fin ändå!
 
På fredags eftermiddagen cyklade jag ner till "stenbron" med min lillebror och min minsta kusin, för att bada. Det var fint väder, men vattnet var ju inte jättevarmt än kanske, fast bada gick.
 
Jag även hunnit storstäda min bil, som dock blev smutsig på utsidan igen efter ungefär en dag. Efter att ha kört på våra dammiga grusvägar, samt all pollen. :(
 
När det blev middagdags på lördagskvällen åkte hela lilla familjen till vår lokala "resturang", det är ju mest en pizzeria, men vi har inget annat i vår lilla by. Vilket var väldigtmysigt och gott för den delen!
 
Hela söndagen satt jag bredvid Pixi, fram till kvart i tolv ungefär. Det var sista gången jag fick träffa henne. Vi åkte ner till famo och fafa för att äta, medan pappa fixade iordning Pixi, så fint, så fint!
 
När vi kom hem igen, så låg hon där så fridfullt i sin fina kista, omgiven av syrener. Hon såg ut att må bra. Jag gav henne en sista puss innan vi la på locket. 
 
Hon har fått en väldigt fin plats att begravas på och nästa helg, eller om det blir midsommar veckan. Då ska vi fixa iordning den. Bland annat ska hon få en Oxel planterad vid sin plats, så man alltid kan hitta dit, även när vi är gamla. ❤️
 
Efter allt var klart åkte jag, Emil och pappa ute i båten. Vibara satt där och njöt av lugnet, fikade lite och Emil badade. Det var skönt!
 
Jobbigaste var väl när jag körde hem sedan på kvällen, med tårarna i ögonen nästan hela vägen, men jag lyckades ta mig hem ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
När vi kom hem från badet grillade vi. Vilket var första gången för mig i år! 
 
 
 
 
 

På fredagskvällen fick Pixi en lång varm dusch. Självklart fick hon det bästa efteråt, en massa gnuggande med handuken. 
 
 Hon kunde som med öronen eller till och med nosen i sin vattenskål. :-)