Grillkväll

Hejsan!
 
Igår kom det äntligen lite välbehövligt regn, även om det hade behövts falla betydligt mer, var det skönt. Då minskar brand risken med någon %, samt alla växter fick lite vatten. Men det blev även lite svalare i luften för oss, vilket är så skönt!
 
Det var iallafall en motordag i Lenhovda igår. Där dem samlade in pengar till barncancerfonden, så vi var där en sväng, men eftersom vädret inte var det finaste igår, blev vi inte långvarade där. 
 
På kvällen hade vi grillkväll hos famo och fafa, med min faste och kusin oxå! Väldigt gott och mysigt!
 
Jag avslutade kvällen med att gå en kvällspromenad med min lillebror. Himlen var magisk igår kväll.
 
puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingen som lyfter på huvudet när man sopar hej

Hejsan!
 
Ikväll kom jag hem till Småland igen. Hade planerat att åka hit denna helgen redan för ett par veckor sedan. Dessutom kände jag att jag behövde det denna helgen också. Att vara med familjen är den bästa medicinen mot det mesta. 
 
Mycket konstig dock att komma hem och för första gången på nästan 14 år inte ha en hund som lyfter på huvudet när man ropar hej. 
 
Vi grillade iallafall lite korv till kvällsmat. Sedan satt vi mest och snackade hela kvällen. Smulan var ute i sin utebur och spanade in koltrastarna, samtidigt som hon smaskade i sig lite gräs. Skönt att ha med henne hit, så får man tankarna på lite annat. 
 
Jag gick ut en liten sväng på kvällen också. Gick förbi Pixis grav, där jag tog bort dem gamla syrenkvistarna som hade torkat helt nu, istället fick hon en ny liten bukett med hundkex och sitt favvogräs. ❤️
 
Inatt borde jag försöka börja vara uppe sent, eftersom jag ska jobba natt på måndag igen. Men jag orkar inte det. Jag tänker kolla lite youtube och sen bara somna. 
 
Puss och kram
 
 
 
 
 
 
Haha, Smulan kunde knappt ha sina ögon öppna eftersom hon var så trött. Jobbigt att åka bil och smyga på fåglar. ;)
 
 
 
❤️

Helgen var ganska bra ändå

Hejsan!
 
Allt denna veckan har gått väldigt fort. I måndags skrev min syster till mig att jag verkligen borde åka hem över helgen, för NU mår Pixi verkligen inte bra. Så det var vad jag gjorde, jag förberedde mig för det värsta, samtidigt som jag aldrig trodde att det skulle hända, för Pixi klarar ju allt? 
 
På torsdagskvällen kom jag iallafall innanför dörren hemma i Småland. Och där låg hon mitt på köksgolvet, lite halvskakandes och väldigt, väldigt mager.. 
 
Det är vad hela denna helgen har kretsat kring. Pixi. Blir hon bättre, hur mår hon nu, har hon ätit något? Och att bara vara med henne, så mycket det går. Så det har blivit många tårar denna helgen och väldigt lite sömn. Men trots det, så var denna helgen väldigt bra och fin ändå!
 
På fredags eftermiddagen cyklade jag ner till "stenbron" med min lillebror och min minsta kusin, för att bada. Det var fint väder, men vattnet var ju inte jättevarmt än kanske, fast bada gick.
 
Jag även hunnit storstäda min bil, som dock blev smutsig på utsidan igen efter ungefär en dag. Efter att ha kört på våra dammiga grusvägar, samt all pollen. :(
 
När det blev middagdags på lördagskvällen åkte hela lilla familjen till vår lokala "resturang", det är ju mest en pizzeria, men vi har inget annat i vår lilla by. Vilket var väldigtmysigt och gott för den delen!
 
Hela söndagen satt jag bredvid Pixi, fram till kvart i tolv ungefär. Det var sista gången jag fick träffa henne. Vi åkte ner till famo och fafa för att äta, medan pappa fixade iordning Pixi, så fint, så fint!
 
När vi kom hem igen, så låg hon där så fridfullt i sin fina kista, omgiven av syrener. Hon såg ut att må bra. Jag gav henne en sista puss innan vi la på locket. 
 
Hon har fått en väldigt fin plats att begravas på och nästa helg, eller om det blir midsommar veckan. Då ska vi fixa iordning den. Bland annat ska hon få en Oxel planterad vid sin plats, så man alltid kan hitta dit, även när vi är gamla. ❤️
 
Efter allt var klart åkte jag, Emil och pappa ute i båten. Vibara satt där och njöt av lugnet, fikade lite och Emil badade. Det var skönt!
 
Jobbigaste var väl när jag körde hem sedan på kvällen, med tårarna i ögonen nästan hela vägen, men jag lyckades ta mig hem ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
När vi kom hem från badet grillade vi. Vilket var första gången för mig i år! 
 
 
 
 
 

På fredagskvällen fick Pixi en lång varm dusch. Självklart fick hon det bästa efteråt, en massa gnuggande med handuken. 
 
 Hon kunde som med öronen eller till och med nosen i sin vattenskål. :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Pixi ❤️

 
Igår var det dagen då jag för sista gången höll om min hund. Sista dagen, som jag kunde burra in mitt ansikte i hennes päls och bara andas in hennes lugna doft. 
 
Hon blev 14 år och var aldrig sjuk en enda gång under dem åren. Förutom nu i slutet, då hon blev riktigt dålig. Därför beslutade pappa och jag att igår var det dags för henne att äntligen få somna in. 
 
Denna hund har varit min bästis så långt bak jag kan minnas. Hon kan alltid få en att le, samtidigt som hon är den bästa att trösta sig hos när man är ledsen.  
 
Hon har glatt hängt med på alla äventyr. Om det så har varit att åka moped eller åka ut i båten. Det var det bästa hon visste, att få hänga med ut på äventyr. 
 
Jag blir ju lite rädd, för just nu, känns det som om man aldrig kommer sluta gråta. Samtidigt som jag vet, att det blir bättre. Och att hon har det betydligt bättre just nu med, fri ifrån allt ont. 
 
Men oj vad jag kommer sakna denna fantastiska hund. Hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. 
 
Sov så gott, min älskade Pixi. ❤️
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för allt ❤️

Pizza-dejt

Hejsan!
 
Idag hade jag tänkt få lite grejer gjorda på förmiddagen. Men jag har inte varit jättepigg. Bland annat haft typ migrän, min syn blev till och med sämre för att det gjorde så ont. Därför har jag mest legat inne med en filt över huvudet. 
 
Jag lyckades dock att tvätta lite, samt prata i telefon med famo en stund, vilket var kul: 
 
Filip kom hem på kvällen. Han gick och hämtade en pizza, så gick jag ner med en filt och bestick, så satte vi oss utanför med Smulan och åt lite. För jag behövde både få i mig lite mat och lite frisk luft. Det är mysigt att ha han hemma igen. ❤️
 
Imorgon hoppas jag att mitt huvud mår lite bättre, så jag kan vara ute lite i det fina vädret. Det ska nämligen bli 27 grader?! ☀️
 
Hoppas ni har haft en fin helg!
 
Puss och kram