18 september 2018

Första dagen i Mora

Allmänt

Hejsan!
 
Efter en väldans lång bilfärd igår, var det enda man ville göra när man kom fram att sova. Vilket jag också gjorde, efter att ha läst igenom alla mina anteckningar inför dagens tenta. 
 
Det var alltså vad som stod på schemat idag, vi hade får första tenta, som var en fälttentamen. Som jag tror gick ganska bra, jag vet ju inte än, eftersom det inte är rättat. Men min magkänsla brukar funka ganska bra. 😉
 
Dagen blev ganska lång, vi var hemma 17.20 kanske. Jag tog en dusch direkt, för påväg tillbaka till hotellet kom en jäkla huvudvärk krypandes. jag trodde en varm dusch skulle hjälpa skallen att slappna av, men icke. Istället somnade jag direkt när jag duschat och vaknade 50 minuter senare med ännu värre huvudvärk..
 
Men eftersom jag var hungrig redan innan vi åkte hemåt, var jag tvungen att försöka gå ner i resturangen och få i mig lite. Jag hittade en liten ipren i väskan, som jag tog innan jag gick ner och åt. Maten gjorde att jag piggnade till lite, samtidigt som iprenen hann verka lite grann. 
 
Efter maten gick jag ut en sväng, lyckades hitta till ett Ica, för att köpa lite fler värktabletter samt lite annat att äta. 
 
Nu börjar huvudvärken lägga sig lite mer, vilket är skönt. Jag hade inte orkat få migrän idag. 
 
I förmiddags satt jag och pluggade matte, därför tänker jag ta kvällen ledig nu. Jag ska kolla någon serie eller youtube. Innan jag ska sova. Imorgon kommer bli en vääldigt lång dag. 🤔 😃
 
Puss och kram
 
När vi var påväg upp till Mora insåg, att jag hade glömt adaptern man behöver till Iphonen om man vill kunna ha hörlurar i. Tur jag precis fått låna en bok av fafa, som hann bli utläst ganska snabbt. En lite speciell bok, men ganska bra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17 september 2018

Mot Mora

Allmänt

Godmorgon! 

 Igår körde jag hem till Småland, eftersom vi åker till Mora idag och avgår ifrån Växjö. 

Så trots att jag blev uppe ganska sent igår. Vaknade jag en bra stund innan mitt alarm, men låg ändå kvar i sängen till strax efter sju. 

Jag har varit ute en kort sväng och samlat lite frisk luft, innan jag gick in nu för att göra mig lite gröt till frukost. 

Efter jag har käkat ska jag försöka göra veckans planering, samt räkna så mycket matte jag hinner. Eftersom det nog kommer bli svårt att få tid för det under veckan som kommer. 

Vi åker mot växjö vid 11.30. Jag är både taggad men nervös också. Fast det blir nog kul i slutändan. 

Puss och kram 

(null)

(null)

(null)

(null)

14 september 2018

Veckan har gott bra

Allmänt Foto

Hejsan!
 
Denna veckan har verkligen flugit förbi, även om det har varit mycket att göra.
 
Eftersom det har varit första "skolveckan hemma" i Halmstad, har jag velat lägga all krut på det och så jag verkligen ser att det går ihop sig. Vilket det har gjort, med bravur. 
 
Jag har även hunnit gå på en föreläsning av Mia Törnblom, som var helt fantastiskt duktig. Så några knix och knep tar jag med mig därifrån. Efter föreläsningen gick jag även in till XXL, för att införskaffa mig ett par nya skogskängor, som jag har tänkt göra så länge. Nu kände jag att det var läge. För spenderade jag inte mycket tid ute innan, så kommer jag garanterat göra det nu. 
 
Det gick ganska lätt att hitta ett par. Jag ville ha ett par sköna, stabila och torra skor. Vilket jag fann, till ett väldigt bra pris. Kanske inte var dem snyggaste på marknaden, men bland dem bästa till mina fossingar!
 
I onsdags bokade jag även hotell inför nästa veckas resa till Mora. Jag har haft lite beslutsångest om jag ska åka dit eller inte. Men jag tror det kommer bli en rolig upplevelse, samt väldigt lärorikt. Vi ska alltså åka dit ihop med skolan nästa vecka, på måndag redan och stanna där till torsdag. För att ha fälttentamen och lära oss en massa om skooog. 🤓
 
Igår kväll hade jag ett litet jobbpass 17-20, vilket var superkort. Jag jobbade i en kvart på vår resturang, innan city ringde och behövde hjälp. Då körde jag dit istället och jobbade. Det är väldigt jobbigt att jobba på en annan resturang, som inte har allt exakt som oss. Allt tar någon sekund längre att göra då. 
 
Idag pluggade jag fram till lunch, för då ungefär blev jag klar med veckans planering. Vilket kändes bra. Det kommer nog funka bra det här.
 
Efter att vi hade fått i oss lite lucnh här hemma, tog vi bilen bort till Biskoptorps naturreservat, för att gå ut ocg gå en runda. Samt för att jag skulle kunna börja gå in mina skor lite. Smulan fick följa med också, vilket hon nog ångrade lite. För sista kilometern orkade hon knappt att gå.
 
Ikväll har vi en myskväll. Jag gjorde lite god middag, vi har kollat lite roliga klipp på youtube och ska nog alldeles strax kolla på någon film, innan jag somnar. 😅
 
Hoppas eran vecka har gått bra!
 
Puss och kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En väldigt tveksam Smulan, som inte trodde på att man håller sig bara för att det går en bro över bäcken.