Matteplugg och växtsamlande

Hejsan!
 
Som jag skrev i förra inlägget, så var jaguppe vid fem i morse redan. Eftersom jag igår hade bestämt mig för att hitta något fint ställe att sitta vid soluppgången, för att kanske lyckas ta någon fin bild. 
 
Vissa kanske tänker att det är lite ovärt att gå upp tidigare, enbart för att sitta ute på ett fly helt själv i två timmar. Men det är fel. Det mår själen otroligt bra av. Sedan var det väldigt fint där ute. En perfekt start på dagen helt enkelt. 
 
När jag var hemma igen, var klockan över åtta. Så jag tog och gjorde mig frukost, innan det var dags att sätta sig och plugga. Det stod matte på förmiddagens schema. Även om jag redan räknat allt som är i matteboken innan, så märks det att en är lite ringelrostig. Förhoppningsvis släpper det efter denna veckan. 
 
Klockan tolv åkte jag och pappa ner till famo och fafa för lunch. Jag tog med mig min flora och rygga, så jag kunde bege mig ut direkt efter att vi hade ätit. Eftermiddagen bestod nämligen av att samla och fixa växter till mitt herbarium jag har i uppgift att göra. Det mesta har blommat över ute, därför går det lite segt. Men en del hittade jag i alla fall. I morgon eftermiddag ska jag fortsätta. 
 
Jag är helt slut nu och har varit sedan fem idag ungefär. Är nog en blandning av tidig morgon, låånga promenader och en hjärna som blivit överansträngd av matten. 😉 Därför tänker jag gå och lägga mig inprincip nu faktiskt, så jag är redo inför morgondagens matteplugg!
 
Puss och kram
 
 
 
En stycke katt som tyckte det var passande att krypa ner i korgen med alla växter så fort jag kom hem. 🤔