27 december 2019

Julen 🎄

Allmänt

Hejsan!
 
Lagom till i lördags försvann min förkylning och jag kunde jobba, vilket var fantastiskt skönt efter att ha gjort inprincip ingenting på 5 dagar. Även på söndagen gjorde jag ett sista pass innan lite julledighet. 
 
I måndags var tanken att vi skulle ha åkt hem till Filips familj runt lunch. Därför satte jag klockan tidigt och klev upp för att hinna baka bröd och kringlor och ta med mig. Några timmar efter jag hade varit uppe och hunnit baka både kringlor och frallebullarna var på jäsning, vaknade fille upp med min förkylning. 😉 Så det blev inte att vi åkte iväg den dagen, inte näst kommande heller, eller alls över julen. Visst lite tråkigt att ha fixat julklappar till julklappsspelet och att jag klev upp tidigt för att baka, fastän två veckor utav dålig sömn. Men utöver det gjorde det inte så mycket för min del. Jag trivs lika bra hemma, där jag har allt precis som jag vill. 😂 Och julspelsklapparna passade bra till varandra, så dem behöll vi och öpnnade under kvällen. 
 
Eftersom vi även var hemma under denna veckan har jag haft möjlighet att jobba lite här och där, vilket jag annars inte hade kunnat, eftersom vi skulle stannat hos fille tills idag (27) eftermiddag istället. Nu kan jag istället skippa lite jobb runt nyår och ta lite ledigt då. För vi åker nog hem till filles då istället. Vi får se hur det blir. Jag bryr mig väldigt lite. 😅
 
Igår vaknade vi äntligen upp till solens strålar och frrost som täckte allt utanför fönstret. Därför begav vi oss ut på en liten promenad och lapade lite sol. Välbehövligt.
 
Även idag är det soligt och frostigt ute!! Fast idag står jobb på schemat, så det hinns inte med att vara ute i solen. 
 
Imorgon är det också jobb på schemat, innan lite nyårsledighet. Om det blir att vi ska göra något, annars jobba jag istället kanske. 
 
Hoppas ni hade en fin jul! 🤶🏼
 
Vi hade inget bättre för oss, så på måndagen köpte vi bingolotter och kollade på uppersittarkvällen. Vi passade även på att ha lite ansiktsmasker.
 
 Vi började julaftonsmorgonen med tomtegröt.
Kalle Anka klockan tre. Men vi tröttnade ganska snabbt och jag ställde mig för att förbereda kvällens lilla julbord istället.
 
 Det blev gott och vi åt sista protionen julbord igår!
Katterna fick självklart julklappar. Även Pärlan, som filles syrras nya katt heter. 
 
 Jag hade gömt kattmynta innanför pappret så dem skulle tycka det var roligt att få paketen.
 
 Gårdagens frost. ❤️