21 september 2019

10 dagar senare

Allmänt

Hejsan!!
 
10 dagar har hunnit gå sedan jag sist bloggade. Det känns inte så dock. Jag tycker det känns som två eller tre dagar sedan jag uppdaterade här. För dagarna har gått så fort, som alltid. 
 
Fille jobbar nu måndag till fredag och är borta cirkus 12 timmar varje jobbdag. Det är lite ovant, för oss båda tror jag. Men nu börjar vi få bra rutiner på allt och det funkar väldigt bra. Vilket nog är ganska uppenbart, för dagarna flyger förbi.
 
Jag har hunnit med en del jobb sen sist och självklart plugg. En massa träning också. Det är en skön tid på året att träna ute nu tycker jag. Frisk luft, härligt ljus ute och fortfarande grönt runt om. Plus man vill njuta extra mycket utav det, innan vinter, kylan, halkan, mörkret och all blask kommer. Då är det inte lika kul att vara ute och träna.. 😅
 
På tal om vädret, så har det verkligen blivit stor skillnad sedan sist. Vi har haft minus på nätterna och behövt sätta igång elementen här inne, för det blev riktigt kyligt här inne under nätterna. Med frosten på nätterna, blev vi också tvungna att klippa ner våra tomatplantor, som fortfarande har en massa gröna tomater. Så nu ligger kvistar, med tomaterna på fotrfarande, inne i vår kik i mörkret tills dem förhoppningsvis mognar.
 
Vi har införskaffat två nya möbler till lägenheten också. Ett skrivbord, vilket är väldans praktiskt att ha! Och en piedistal, som vi fyndade på en loppis. Den fick en liten omlackering här hemma, innan den fick ställas på sin plats. Jag är väldigt nöjd! 
 
I dag har vädret varit fantastiskt fint. Så vi passade på att ta en promenad efter lunch och under eftermiddagen satte vi oss i solen på ballkongen för att fika. Det var perfekt. Det var så varmt så att det gick att sitta i linne och shorts, vilket är helt fantastiskt bra! Jag hoppas vädet är lika fint imorgon, så ska jag sätta mig där ute och lyssna på en podcast. 
 
Vi har även planerat in att "höst-städa" ballkongen imorgon. Tömma ur alla krukor och blomlådor, för att sedan bära in dem i förrådet o.s.v. Vilket ska bli skönt, för just nu ser plantorna inte jättegranna ut.
 
Hoppas ni har haft det lika bra som mig!
 
Puss och kram
 

Före och efter bilder på piedistalen! 
 
 
 
 
 

Det bästa med att sommaren är över, det är att temperaturen ute sjunker. För nu kan man äntligen stå inne i köket och köka en massa soppor!! Jag älskar att göra soppa, oftast gör jag det en gång i veckan. Vilket fille tycker är för ofta. Men det är gott, smidigt, nyttigt och värmande. Så i onsdags kokade jag höstens första soppa!
 
 

 
Tomaterna som ligger inne i kiken just nu för att mogna. 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 

Varje dag plockar jag gräs till katterna. Men nu får jag snart så eget inne, så att det är klart till gräset ute är slut. 
 
 
 

Eftermiddagsfikan på ballkongen. Med kanelbullar som jag bakade i måndags!
 
 
 

Vi avslutade lördagskvällen, med en utav mina favoritpizzor. Vår hemmagjorda pizza, med rödlök, banan och kebabsås på. Viktigt att man har en mogen och god banan. Det blir magiskt gott!
 
Bilden är lite missvisande kanske, den ser inte jätteaptitlig ut där. 😂
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress