2 september 2019

Hösten är här nu

Allmänt Foto

Hejsan!
 
Igår, söndag, var det tillslut den första September. Eller äntligen. Nu är sommaren officielt över och hösten är här. Jag såg inte fram emot detta. Men nu känns det väldans bra ändå.
 
Färgerna, det mysiga vädret, kylan, skogen, där svamp och bär finns. Att kunna klä sig i varmare och höstiga kläder. Laga goda och varma grytor eller soppor, som man inte varit speciellt sugen på att göra under sommaren. Och att äntligen få lite rutiner tillbaka. Eftersom vi flyttade hit i början utav sommaren, har hela våran tid här varit ganska ostrukturerad. Därför ska det bli väldigt skönt att bo här och leva ett strukturerat liv, som innan sommaren. 
 
Iallafall. Gårdagen började med att vi vaknade vi 01.30 utav åska. Som höll i sig fram till 07 på morgonen ungefär. Stundvis var den väldigt nära också, därför blev vi väckte många gånger. Trots det, så vaknade jag väldigt utvilad, eftersom jag sov betydligt bättre än vad jag hade gjort någon natt tidigare under veckan. Toppen!!
 
Efter frukosten åkte vi till Filips storasyster igen. Eftersom hon och jag had planerat in att fota Amelia. Eller snarare jag som hade frågat om jag kunde få testa att fota henne ute i skogen. Eftersom jag har fått för mig att jag gillar och vill bli duktig på att fota barn. 
 
Vi stack ut en kortsväng, medan det var lite uppehåll. Men Amelia tröttnade snabbt på att bli fotad och helt plötsligt öppnade himmelen sig. Så det fick bli som det blev. En sak är säker. Det är att det är svårt att fota bebisar som är så små, eftersom dem mest bara kan ligga rakt ner. Fast kul blir det om man lyckas med att få en bra bild! 
 
Till lunch åkte vi hem till filles päron igen. Käkade lite, sedan begav vi oss ut, tillsammans med filles mor, på en svamprunda. Hem kom vi med nästan två liter lingon och en bra dröse med kantareller. Lingonen fick Filips mamma och vi fick kantarellerna! Så nu har vi fyllt på frysen, men förhoppningsvis kommer den fyllas på ännu mer. 
 
Efter middagen åkte vi tillbaka till Oskarström. Hem hade vi med oss filles elgitarr, för nu har vi, eller mest jag kanske. Jag ska lära mig spela gitarr. Nu såhär ett dygn senare kan jag säga att det känns bra, men mina fingrar är så ömma, så att jag inte ens kan hälla ljummet vatten på dem, för då bränns det. Men snart härdas väl dem. 
 
Idag var även första skoldagen. Men något har blivit fel. Så jag har mejlat skolan och imorgon är det förhoppningsvis löst. 
 
Så eftersom jag inte kunde göra så värst mycket skolgrejer, som var planen, storhandlade fille och jag istället och bakade en banankaka, som vi fick recept på utav filles mor i helgen. Den blev helt perfekt. Kommer baka den ofta känner jag. 😍
 
Nu ska vi göra oss någon middag, sen ska jag nog spela lite sims innan det är läggdags. 
 
Puss och kram
 
Ett tappert försök. Men det var faktiskt ett par bilder(inte denna), som blev ganska bra. 
Fille snodde min kamera och tog några bilder på oss. 
 
Tillslut somnade hon i min famn. 
 
 
 
Med oss hem till Oskarström fick vi en massa grönsaker, ifrån deras land. Bland annat grönkål. Som vi förvällde och frös in idag. Jag älskar grönkål!!
Jag har även glömt att visa min fantastiska monstrea jag fyndade förra veckan!! 
 
Här är den fantastiska banankakan. 🍌
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress