Hejsan!
 
Det har gått exakt en månad sedan jag tittade in här senaste. Dessa veckor har varit väldigt oklara, "oplanerbara" och stressande. Jag har inte riktigt kännt lust eller kunnat sätta mig och blogga när jag inte vet hur min liv ska se ut om en vecka o.s.v. 
 
Vad som har hänt då? Jo det har ju inte gått att missa. Corona, Coviid-19 har slagit till över Sverige, eller ja, hela världen. Utveckligen gick ju väligt fort här i Sverige, när det väl började. 
 
Det här har ju därmed påverkat mitt liv väldigt mycket, eftersom jag jobbar inom en bransch som tyvärr påverkas väldigt mycket. Den 18 mars stängde vi alla våra "lokaler" i hela Sverige och alla andra länder. Vi hoppades först att kunna öppna inom kanske 2-3 veckor? Men insåg efter bara några dagar att det handlar om månader. Där och då insåg vi också att folk kommer bli av med sina jobb. Som tur var fick mitt företag ta del utav permitteringen. Men då kom nästa oklarhet. Hur blir det med oss som fortfarande är provanställda? 
 
Efter alldeles för lång väntan fick jag mitt beslut. Jag var fortfarande kvar i min andra månad som anställd där. Därmed var jag under gränsen för att vara godkänd för permittering. Hade jag jobbad en dag i januari hade jag varit permitterad nu. Istället blev jag uppsagd tyvärr och har min tjänst tillbaka när/om vi kan öppna igen sen när allt det här är över. 
 
Jag blev ganska arg/ledsen i början faktiskt. Att en dag kan avgöra så. Och att nu när jag har jobbat klart min uppsägning var jag ju inne i april och hade jobbat tremånader...
 
Men det jobbigaste är väl att jag älskade mitt jobb och trivs väldigt bra med mina fasta rutiner. Nu ändras allt det där. Ja och så plus den där biten med noll inkomst för första gången sedan studenten. Även om jag klarar mig bra, får jag ont i magen utav den tanken. Vem vet hur länge det här kommer hålla på och göra att inkomsten är nere på noll? 
 
Fast nu har det några dagar sedan sista jobbdagen och lugnet börjar lägga sig. Vi har det bra här. Fille har dessutom ett väldigt säkert jobb i dessa tider, jämnfört med mig. Så vi kommer klara oss bra. 
 
Nu kommer en massa bilder och små texter om vad som har hänt fram till den 5 april. Det har varit en fantastisk månad trots omständigheterna. FANTASTISK!
 
Puss och kram
 
 
 

 
 
Symaskinen fick åka fram. Jeans blev till shorts, gardinlängd blev två fina kuddfodral och två handdukar kommer snart bli en fin tratt att ha med till stranden på sommaren som man kan byta om i. 
Det var några år sedan jag sydde senast och jag har glömt hur roligt det är. Man måste pilla och tänka lite extra ibland, samtidigt som det är väldigt kreativt. Perfekt sysselsättning och bra för återbruk!!
 
 
 
Fille har fyllt år. Han fickk pannkaksfrukost på morgonen. På kvällen var vi ute och åt, på en mindre folktät restaurang(p.g.a. corona). Helgens kalas fick tyvärr bli inställt och har fortfarande inte blivit av. Vi får träffas alla när detta är över istället. 
 
 
 
 
Jag gjorde glass och fick därmed en massa äggvita som inte fick gå till spillo. Så jag testade att göra sjudna marränger. Oj vad fina, goda och perfekta dem blev! Ska absolut göras oftare. 
 
 
 
Den 14 mars såg det såhär ute. Älskade vår!!
Jag var även lite hundvakt åt Charlie igen då. Det var en perfekt dag för det!
 
 Jag tyckte detta såg sött ut. 

Första lunchen ute på ballkongen har ätits. Sedan dess har det blivikt mycket häng där ute. 
 
 
 
Jag gjorde egen sushi en fredagskväll. Den blev fantastiskt god. Då är jag och fille inga sushimänniskor ens. Det enda var väl att jag hade kokat alldeles för mycket ris. Så dem sista 20-30 bitarna, dag 2, gick ner lite trögare. Men det ska absolut göras om. Fast när min syster är på besök så att hon kan uppskatta det mer än oss. 
 
 
En väldigt solig och fin dag passade vi på att åka till havet för att fiska. Även fika såklart!
Efter fiskandet, avslutade vi med en promenad utmed stranden. Halmstad och västkusten är fantastiskt underbart!
 
 
För två veckor sedan klippte jag ner alla mina palettblad. Som resulterade i över 25 sticklingar. Jag har inte hjärta till att slänga alla heller. Men nu har jag nog hittat hem till alla nästan. 
 
 
 
VÅÅÅR. Vitsippor. Behöver inte säga mer.🌱☀️
 
 
En stycke Sune. 🦇