17 augusti 2020

Levt livet

Allmänt

Hejsan!
 
I fredags morse blev min lillebror hämtad, efter några väldigt bra dagar hemma hos oss.
 
Sedan dess har fille och jag bara levt livet. Badat, solat, ätit en massa gott varje dag, sovit, vilat, spaat och upptäkt lite nya ställen. Vi prickade verkligen in vår semester på dem bästa veckorna utav sommaren också!! Fint väder hela tiden!
 
Nu är semestern över, men jag har en riktigt mjukstartar vecka framför mig. Jobbar tisdag, på fredag slutar jag vid 14 redan, sen hela dagar lördag och söndag. Saknar även mitt jobb lite, trots bara 2 veckor utan, så ska bli riktigt kul att allt är som vanligt igen!
 
Hoppas ni har haft i närheten så bra som oss!! 
 
Puss och kram
 
Bureken var tyvärr slut. Så fick blir gammal hederlig Cevapi istället! Vi hade matkoma resten utav kvällen sen. 
Det var fortfarande inte toppenväder när vi åkte till Tylösand med Emil. Tur det, för fullt på parkering och strand var det ändå tyckte vi. 
Vi testade ett nytt glasscafé(för oss). Riccardos är fortfarande bättre. 😉
 
 
Här har det blivit några sköna kvällsdopp. Lite lyxigt ändå att ha detta som granne inprincip. 
 
 
Pizza och lite vin(i våra mindre fina vinglas, tack ändå Olle) blev det på kvällen då Emil åkt. När det var barnfritt här. 🤣
 
 I år är ett riktigt björnbärsår. Min syster sa att det fanns mycket hemma i byn där, hahah men hon förstår nog inte att det inte går att jämnföra med hur mycket björnbär det växer här vi bor. 
 
Förra söndagen ville vi inte vara i stekande sol hela dagen. Vi behövde lite paus ifrån det. Därför vi vi istället tag i att näta in ballkongen. Vi åkte in till Halmstad och köpte virke, vilket bara det var konstigt. Efter att ha vuxit upp med sågverk och virkesförråd utanför sovrumsfönstret inprincip. Men det funkade att handla virke där med, som vanligt folk. Hur som, så blev vi väldigt nöjda iallafall. Nu är det ingen risk att någon katt ska försöka sätta sig på räcket och ramlar ner istället. 
 
Förra söndagen efter vi hade stått ute i värmen och byggt på ballkongen i flera timmar. Tog vi oss till brottet för ett perfekt kvällsdopp. Enda minuset var att det fanns några mygg när vi var där så sent?? Hahah, första gången vi blivit störda utav mygg sedan vi flyttade hit. Tur det knappt var några ändå jämnfört med vad det hade varit vid Åmen vid samma klockslag. 
 
 
 
 
 
Minst glass en gång om dagen, är bra för magen. 
I måndags kom det faktiskt en välbehövlig regnskur. Lite tidigare än jag trott dock. När vi var i vattnet brakade det till och åskan var här. Så vi fick slänga ihop våra grejer och kila hem för att dra ut allt. 
 
 
I tisdags gick vi i ett stort naturreservat vi brukar besöka, men nu var det säkert ett halvår sedan sist. Det var lika fint som sist. 
 
 
Man kan nästan tro att jag försökt ta en fin bild på paret som är mitt ibilden. Men dem har jag helt enkelt missa, när jag fotat i solljus och utan glajjorna. 
Efter stranhäng hela dagen, blev det faktiskt lite donken påväg hem. Det är gott det med ibland. 
 
 Mitt kära nintendo har fått hänga med dem flesta gångerna till badet. 
 
Vi har träffat lite kompisar. Den här dagen fikade vi först, sen åkte vi åkte köpte med oss pizza och satte oss vid havet.
 
 
 
I fredags var vi på spa, som lite årsdagsfirande. Det var en perfekt dag och vi var inprincip själva hela dagen. 
Deras lunchbuffé var fantastiskt god. 
 Nöjd tjej efter efter en perfekt dag. 
 
 
I lördags var vår faktiskta årsdag. Det firade vi med att ta tåget in till Halmstad, gå runt där och äta lite mat. 
 
Vi åt på Italiensk restaurang. Jag som är en riktig pasta-älskare, blev lite besviken dock. Hemma gör vi en Carbonara som redan är 10 av 10. Så kanske svårt att slå. Men den här Carbonaran för nästan 200 kr var inte ens hälften så god som den vi gör själva hemma. Men det var lika trevligt ändå och matkoma utav all pasta var inte att leka med.
Vi strosade runt lite bland dem fina små gatorna som finns i Halmstad.