Hejsan!
 
Världen och pandemin fortsätter, året ut. Det börjar bli det nya vanliga nu. Jag reagerar nästan lite när jag ser filmer och serier, där ingen pandemi existerar. Där dem kramar och samlas i massor, utan några avstånd. Haha, ja det är konstigt. Det vanliga är det långt kvar tills det är tillbaka. Därför är jag glad att det inte påverkar mig negativt, speciellt mycket. 
 
Det enda är på jobbet, där är det oehört långsamt tempo nu, samt väldigt få på plats och jobbar samtidigt. Där börjar det bli lite jobbigt för vissa anställda märker jag. Även för mig själv. Jag vill ha mycket att göra och tempo. Nu är det helt tvärt om, och jag är nästan mer trött efter en superlugn dag, än en dag, där du inte hinner göra allt du har tänkt. 
 
Gymmet har jag fortsatt undvika, det har även medfört att jag skurit ner en hel del på träningen generellt. Vilket börjas märka i kroppen och sömnen lite. Så behöver tvinga mig ut i mörkret och kylan lite mer för att träna. Det finns ju tid för det. 
 
Annars är allt väldigt bra. Vi har gått in idecember och ADVENT. Jag älskar den här tiden på året. Speciellt att viga varje advent åt en "julaktivitet". Ha lite extra lampor och ljus i hemmet, alltid ha julmust och pepparkakor hemma, samt nedräkning inför jul. Då man får laga god mat och äta allt godis och gotte man gjort. Trots att det bara blir jag och fille på julafton. Vilket ändå är ganska perfekt för mig. Det trivs jag med. 😅
 
Alla julklappar köpte jag klart för snart två veckor sedan, men väntar fortfarande in dem sista, som ska komma med posten. Jag köpte allt online och ville därför vara ute i god tid, så de hinner levereras i tid. 
 
På lördag åker vi nämligen hem till min familj, för att vara ute i skogen med famo, fafa, min kusin och mina syskon. Då vill jag även kunna ge alla julklappar. Eftersom jag sen förmodligen inte kommer komma hem på ytterligare ett par månader. 
 
Den här veckan jobbade jag bara måndag och tisdag. Resten utav veckan är jag ledig. Välbehövligt och perfekt tajmat. Jag ska baka en massa till famo och fafa, slå in alla paket och dona. Jag hoppas även på att mina nya glasögon jag beställde för ett par veckor sedan kommer under veckan!! Jag ser så mycket fram emot att kunna se. 
 
Hoppas ni har det fint!
 
Puss och kram
 
 
 
En kväll var vi på bio. För att försöka stötta vår lilla bio i Oskarström, som går på sina bara knän nu under pandemin. Jag önskade en film och det var inprincip vara vi och två andra där, på 150 platser. Så det kändes säkert. 
 
 
En tidig förmiddag var jag i Halmstad för att besöka optikern. Synen hade blivit betydligt sämre. Både glasögon, slipade solglasögon och linser blev beställda. Välbehövligt, efter att ha sett kasst i ett par år. När det ändå inte var några männsikor ute, passade jag på att käka lite lunch ute. 
 
 Jag hart mycket problem med eksem. Och har haft större delen utav mitt liv. Fille hade en kollega som druckit detta ett tag, det innehåller en massa örter och ska på så sätt rena och hjälpa tarmarna må prima. Han hade blivit av med allt och aldrig fått tillbaka det. Så fille köpte många flaskor och så drack vi detta varannan dag. 
 
Hahah, men jag som även har en katastrofkänlig och dålig mage...pallade inte mer efter två veckor. Det var inte värt hur dåligt jag mådde. 🤣 Någon vecka efter att jag slutade med dem, började jag må som mig själv igen. 
 
 Mycket gottigt. Föredrar vitkål istället för rödkål dock. Med rödkålen var billig, samt bli väldigt fin! 
 
 Elle i linser. Det var ett tag sedan. Jag ser bättre i dem, än med mina nuvarande glajjor. Men tyvärr kan inte linser korrigera mina synfel perfekt. Därför väntar jag tålmodigt på dem nya glasögonen.
 
 En väldigt god fredagsmiddag. Hasselbackspotatis, kantarellgräddsås, och goda biffar. Och god alkoholfri dryck till det! 
 
 Dessert till det.
 
 Ett tips ifrån mig. Falafel på gula ärtor!! Super gott och mycket mer miljövänligt att göra på gula torkade ärtor ifrån Sverige, än importerade kikärtor. 
 Pepparkaksdeg i förberedelse. 
 
 Vi gjorde en deg till pepparkakshus och en tillvanliga kakor. Jag har aldrig gjort ett hus innan, så kände det var dags. DET VAR SÅ KUL! Blir varje år fr.o.m. nu!
 
 
 
Jag och fille, trots att vi är vuxna, ger varandra en adventskalender varje år. I år blev jag överraskad utav en jättefin te-kalender!! Perfekt för mig, som dricker te i massor. 😍
mammatillmirakel.blogg.se

Håller med. Ett konstigt år, nästan som året 2020 tog en paus. Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress