16 januari 2020

Ett nytt år

Allmänt Foto

Hejsan!
 
2019 är över. Första hela året utan att Pixi fanns i det. Men saknaden efter henne har blivit lite lättare detta året, främst tack vare tid. Men också tack vare min fasters hund Saffran, som dök upp i vårat liv under 2019. Som ger mig en liten lagom hund-dos när jag är hemma på besök. 
 
2019 var som det var. Inte dåligt direkt, egentligen väldigt bra och det gick så himla fort. 
 
Vi firade nyår hemma hos filles familj. Det var en bra dag. 1 Januari startade jag och hans lillasyster året med ett dopp i sjön. Kanske ska det bli en tradition? 
 
Efter nyår åkte vi hem i några dagar, för att sedan åka tillbaka den 4 januari, då hans syster fyllde år. 
 
Den 5 åkte jag hem och var där i 6 dagar. Jag hann med att träffa min moster och kusiner, som jag inte träffat på över ett år. Även min kära kompis Olle och hans pojkvän kom på besök en snabbis, innan dem skulle åka tillbaka mot Uppsala. Även Olle var det väldigt länge sedan jag såg.
 
Saffran och jag hann med flera timmar ute i skogen. Det var precis vad jag behövde den veckan. Även min kropp. Den var trött och go på kvällarna efter att ha lunkat runt och busat med henne i skogen. Hon har liiiite högre energi-nivå än vad jag har. 😅
 
Denna veckan fick vi vår nya matsalsgrupp levererad, som vi beställde vid nyår. Efter att våra gamla stolar har gått sönder en, efter en.. Alltså så sönder så att benen lossnade när man satt stilla på dem. 
Nu köpte vi betydligt dyrare och rejälare stolar, som borde hålla i många år! Vi är supernöjda.
 
Idag var jag helt säker på att första körövningen för terminen började. Men som tur dubbelkollade jag nu under eftermiddagen....och det började visst inte förän nästa vecka. Så nu vet jag inte vad jag ska göra med hela den här fria kvällen. 
 
Hoppas ni hade ett fint nyår och haft en bra början på 2020! 💫
 
 
Enda bilden jag tog på nyår. Efterrätten filles mamma gjort.
 
Årets första dopp.
Redo för kalas den fjärde.
Det var även väldigt fint väder den fjärde och några centimeter snö hade kommit. Så jag, fille och lilla Axel smet iväg i någon halvtimme under kalaset och åkte lite pulka. 
 
 En massa hundbilder ifrån Småland.
 
Min fina syster. 💂🏻‍♂️
 
Det ser ut som en gullig bild. Men den är tagen med en väldans tur och bara någon sekund ifrån att det ser ut såhär.
 
 
 
Det var väldigt bra hemma. ❤️🌲
 
 
I fredags drog vi in till stan på en liten dejt-night. Det blev en trevlig kväll och vi var vääääldigt mättna och belåtna efter god mat!
 
I söndags påbörjade jag mig en surdeg, som jag har tänkt i år att jag ska göra. Igår kväll blev den klar. Så idag gjorde jag mina första limpor ifrån den. Dem blev väldigt fina måste jag säga. Så nu ska jag hålla igång min lilla surdeg och bli expert på att baka olika surdegsbröd! 😃
 
Mina frösådda palettblad börjar verkligen ta sig. Ska bli kul att se alla fem olika sorter ta sig för fulla muggar i sommar. 😍