8 juni 2020

Födelsedag

Allmänt

Hejsan!
 
I fredags vaknade jag samtidigt som fille utav alarmet som ringer samma tid varje vardag. Bara det att jag den här dagen fått ordar om att låtsassova på morgonen. Varför? Jo för det var min födelsedag. 😂
 
Sagt och gjort, någon halvtimme senare "väcktes" jag utav sång och frukost på sängen. Jag är inte mycket för att fylla år. Bryr mig väldigt lite om firande och så vidare. Men frukost på sängen är en favorit. Det är det bästa med att fylla år! 😍
 
En annan grej jag uppskattar väldigt mycket är när min famo ringer varje födelsedag och börjar samtalet med sång. Hon blir alltid lite rörd i slutet av låten, då känner man kärleken så bra. ❤️
 
Det enda jag hade inplanerat under dagen när fille var på jobbet, var att träna. Vädret var på topp och vilket bättre sätt finns det att påbörja sitt 23:e levnads år. Med träning och att sköta om sin kropp!
 
Jag körde ett lite kortare cirkelpass hemma. För att sedan bege mig ut på en löparrunda. Jag vet inte om det var den goa frukosten eller min braiga humör. Men fredagens löparrunda var extremt bra, speciellt för att ha kört ett cireklpass innan. 🏃🏽‍♀️
 
På kvällen kom fille hem med take away och lite god dricka. Sedan tog vi en kvällspromenad innan vi kollade film på kvällen. En väldigt bra dag helt enkelt. 
 
Lördagen bjöd äntligen på en massa regnväder, hagel och åska. Himla mysigt och välbehövligt. Både för naturen och oss. Det gjorde att det blev en redig innedag. Och att vi kunde sova gott under natten, ÄNTLIGEN!
 
På söndagen vaknade fille upp mindre pigg dock. Så jag bäddade skönt till honom i soffan framför tvn och lät honom ligga där. Eftersom jag inte vill han ska smitta mig med vad nu det är han kan ha. 
Sen så fick jag vara för mig själv hela söndagen, utan att försöka störa honom för mycket....ahhaha, det är inte min starka sida. Då min mun helst gå i ett, även om jag verkligen försöker att vara tyst. 
 
I dag är det en ny vecka. Fille är hemma, för han är fortfarande inte redigt bra. Jag har en del att börja förbereda. Eftersom jag på torsdag morgon ska köra hem till Småland, för att bland annat fira min systers student på fredag. Det är mycket som ska förberedas och packas inför hennes student. Men också en del som ska med, eftersom jag ska bo i mitt tält mitt ute i vår skog under vistelsen. Som iallafall blir 3 nätter. Därmed finns det många viktiga grejer jag inte får glömma. Så det ska packas i tid. 
 
I morse började jag dagen med att ta en morgonpromenad. Då stötte jag på en liten hackspettsunge ut med vägen. Eller den var ganska stor (och utom fara. Den blev matad utav sina föräldrar osv) Min kamera var med iallafall, så jag satte mig på knä och krop sakta sakt fram emot den. Efter kanske en halvtimme så var den inte rädd för mig längre och lät mig vara hur nära jag ville. Den somnade till och med en stund framför mig. Ett fantastiskt möte och väldigt bra start på veckan. 
 
Nu ska jag påbörja ett projekt, som jag skjutit på i någon månad. Jag fick en klänning utav en kompis för 1,5 månad sedan. Ett jättefint tyg, men den var alldeles för stor för mig. Den ska jag sy om till en fin långkjol har jag tänkt. Vi får se hur det går. Tror inte jag kommer bli klar idag. 
 
Hoppas ni har haft en fin helg!
 
Puss och kram
 
 
Jag fick bland annat ett nya träningskläder utav fille på morgonen. BH:N satt som en smäck, fast dem måste skickat fel färg. För han hade beställt gul, men den jag öppnade var orange. Hahah men det spelar ingen roll. Träningstightisen var för små på alla sett och vis. För tighta och alldeles för korta. Fastän dem var i samma storlek som mina andra tights. Konstig att det kan skilja så mycke emellan märken. 
 
Nöjd och trött.
 
Igår när jag var på hemköp, fyndade jag svenska jordgubbar för 10kr litern!! Det fanns två ensamma lådor kvar bara och dem fick hänga med mig hem!
 
Jag lagade fantastiskt god middag igår. Jag picklade lite rödlök, gjorde en egen dressing och friterade halloumi bland annat. Fille tyckte den var 10 av 10. Jag också!
 
 
Katterna har kunnat vara ute och njuta mer nu under helgen, när värmen inte varit alls lika hög som tidigare under veckan. 
 
Växterna trivs utomhus!!
Salladen jag satte förr förra veckan har kommit upp rejält nu. Det kommer inte fröja länge nu tills vi kan plocka sallad varje dag. 
 
 
 

Här har vi den lille hackspetten. 
 
 
Oj så fin!
 

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress