Hejsan!
 
Förra veckan började lite småstressigt. Jag kände att jag hade mycket att fixa med inför min systers student, var rädd ifall jag mot förmodan skulle bli sjuk och sov därmed dåligt. Vilket gjorde mig ännu mer stressad. 
 
Torsdagsmorgon tog jag en dusch, packade min bil och körde först mot Ljungby för att handla allt som behövdes. Jag tänkte "Det går fort, 30-60 minuter, max!"...haha nej, nästan tre timmar senare kunde jag tillslut köra vidare hem mot familjen. 
 
Det kändes skönt att äntligen vara framme. Jag plockade upp min lillebror direkt nästan, som haft nedräkning till min ankomst i månader nästan. Han och jag åkte ut till skogen, där han hjälpte mig slå upp mitt tält o.s.v.
 
Torsdagen och fredag blåste det väldigt mycket, därför sov jag knappt något den natten. Vid tjugo i fyra gav jag upp ocg steg upp. Läste lite, tog ett morgondopp och fixade mig lite enkelt. 
 
Sedan åkte jag in till byn eftersom jag, min bror och vår far skulle sätta upp det stora partytältet inför kvällen. Min lillebror tillförde ytterst lite till uppsättningen, men han tillförde skratt åtminstonde. 
 
Efter mycket om och men stod tältet upp utan att blåsa i väg. Jag slängde på mig en klänning och körde till Åseda snabbt för att fotografera min systers klass. Tillbaka hem sen, för att dekorera. Sen tillbaka till Åseda med min far, för att kolla på hennes utspring. Hämta delar utav maten, som faktiskt beställdes, eftersom jag inte orkade laga allt. Sen tillbaka hem igen och fixa det sista och bli klara lagom till gästerna kom. Sen kunde jag slappna av. 
 
Det var en otroligt trevlig dag och kväll. Men trevligt folk, någorlunda bra stämning och god mat.
 
Allt slutade väldigt konstigt dock. Min syster började må dåligt vid två-tiden. Vid sex-tiden var hon tvungen att åka in till akuten. Där blev hon inlagd och är fortfarande kvar och kommer vara ett tag till. 
Det var absolut ingen del utav någons plan. Men planer ändras och nu är det viktiga att hon är där, sover och bara fokuserar på att bli frisk. Vi kan träffas och göra allt det där andra en annan dag. 
 
En utav gästerna som kom till studenten, var en utav mina bästa vänner Ellen. Det var inplanerat att hon skulle med ute i skogen och tälta sen. En grej vi ofta gjorde förr och tältet köpte vi faktiskt ihop för många herrans år sedan. Vi har nog inte träffats på över ett år heller. Därför var det ett och ett halvt dygnet tillsammans med henne var väldigt välbehövligt och allt var precis som vanligt. 
 
Att åka hem var inte lika enkelt. Jag ville stanna kvar, för att kunna vara redo att köra in och hämta min syster så fort hon blev utskriven. Jag ville kunna träffa min famo och fafa mera. Framförallt ville jag inte lämna min lillebror, som det känns som jag sviker när jag åker iväg och lämnar honom själv där. När jag vet hur ogärna han vill det. 
 
Men jag behövde åka hem. Få lite kvalitativ sömn i min säng, packa upp, förbereda och ladda upp inför att jobbet drar igång på riktigt. Dessutom är jag alltid bara ett samtal bort, vilket kan funka bra många gånger. 
 
I natt sov jag otroligt bra, åt en god långsam frukost kollandes på yt, har gosat med katterna och sitter nu i mina kra träningskläder för att bege mig ut på en löparrunda till att börja med. Efter att inte ha tränat på 10 dagar ungefär. I eftermiddag blir det lite vård utav utrustning. Spritkök och tält ska rengöras och plockas ihop. Likaså sovsäck och andra grejer som fått hänga på vädring sedan igår. 
 
Jag hoppas ni har haft en fin vecka!
 
Puss och kram
 
Väldigt viktigt att ta kort på katterna innan man åker hem, så att man inte glömmer hur dem ser ut. 
 
 
 
Fille och jag gottade till det sista kvällen tillsammans, med god mat ifrån vår lokala thairestaurang.
En extremt trött elle, som inte vet hur hon ska orka hela studentdagen. 🤣
 
 
Emmes fina klass. 
Den här bilden gillade jag. 
 
Jag är så stolt över min syster. Hon har klarat så mycket. Stundvis kämpat. Trots det blev hon en väldigt bra, fin och redig människa. OCH SOM TILLSLUT TOG STUDENTEN OCH NU ÄR VUXEN PÅ RIKTIGT(nästan)!!!
 
 
Min favvominikusin.
Min vackra faster.
Min vackra moster.
ELLEN!
Min andra vackra faster. 
En stycke Emelie, med lite för mycket lössnus under läppen...
 
 
Första morgonen behövde vi bege oss in till byn innan frukost, eftersom Ellen glömt sin mat där. Vi lånade då med oss Saffran som fick vara med och bada efter frukost. Hon badade i några timmar mer än oss. 🤣
 
Kvällsmat på g.
 
 
Njuter.
 
Vi tog en kvällspromenad över Ålabron.
Fafa hade gått och blivit långhårig efter att ha unvikit all social kontakt nu i ett par månader. Han vågade låta mig lösa det. Det blev ganska bra faktiskt. 
Jag var ute på älgarunda med famo och fafa en kväll. Var då även inne en sväng i skogen och kollade till ett ställe jag har planterat för ett par år sedan. Det är kul att se resultatet.
 
 
Smultronen har börjat mogna. Så jag plockade ett strå till fafa. 
 
Vi var hemma en svng hos Ellens familj under lördagen. Där hennes mor var kattvakt åt Ellens katt Jack. 
 
Emil och jag var och badade.
 
 
Ellen och jag var förbi och kollade till dem stackars utekattungarna. Dem är söta, absolut, men det är synd om dem bara. Speciellt den ena kattmamman till dessa. Aldrig sett på maken på en så dåligt vuxen katt och att den har haft ungar och förmodligen kommer ha måååånga kullar till. AJ!
 
Vi hälsade även på grannen, där kattmamman till Smulan och även Ellens familjs ena katt bor nu för tiden. Hon har nog glömt bort mig, men jag tycker det är kul att kolla till henne varje år. 
 
Jag och min lillebror hängde en sista stund igår innan jag skulle köra hem. Det blev i lenhovda, med glass och pizza. 
 
 
 
Cristina

Emelie sa att din katt kom från en så liten stackars kattmamma med. För jag va orolig hur det skulle gå. Jag ville inte ens ha vildkatt ena. En sak till. Det är din farmor som matat dessa stackars katter. Puss på dig😘

Svar: Ja, det stämmer. Hon är nästan lika dan i kroppen. Den kattan ser man en bild på nedanför också. Hon är helt skakig och dan i kroppen efter alla kullar och förmodligen genetiska sjukdomar/missbildningar. Hon borde ha fått somna in för länge sedan, eller aldrig blivit till. 🤷🏽‍♀️

Ja det har hon. Det var lika synd om katterna då, som nu.

Ellenor Glamocak

Cristina

Vart hos veterinären med henne i onsdags. Så hoppas hon blir bättre. Inte lätt för din far att ta bort dom heller. Han har sagt flera ggr att det ska ske. Så du ska inte tro att det är mitt fel, vilket jag säkert tror. Ville bara ha min inne katt.. Ett skit är det håller med och är ledsen du behövde se allt elände.

Svar: Hennes kropp kommer aldrig rätta till sig. Jag hoppas ni bokade tid för kastrering då också! Tänk på att det är lag på det nu. Jag har inte sagt att det är någons fel, så förstår inte varför du tar åt dig allt. 🤷🏻‍♀️
Var inte ledsen för att jag behövde se något. Mig är det inte synd om. Det är katterna det är synd om. 👍🏼
Ellenor Glamocak

Anonym

Trodde du menade lilla vita honan. Hon har varit hos veterinären. Ska stelirisera henne när hon diat sina barn klart. Sorry missuppfattningen.

Svar: Det var hon jag menade. 👍🏻
Ellenor Glamocak

Anonym

👍Som med dig då.

Svar: Haha, väldigt oklart vad du syftar på. Men antar du skulle försöka ge mig någon ”nevärderande-dissande-kommentar”. 🤣

Blir säker jättebra ska du se!! 😉
Ellenor Glamocak

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress