Hejsan!
 
För två veckor sedan satt jag här och skrev. Hade precis gått på långhelg och skulle köra hem till Växjö, för att spendera helgen där. 
 
Resan dit gick bra, men jag fick vända en gång, då jag fick för mig att jag glömt stänga av spisen. Självklart hade jag inte glömt det, men det är bättre att kolla en gång för mycket. 
 
Jag mötte upp min syster, vi käkade en massa gott, sedan hade timmarna flugit förbi snabbt. Innan jag körde hem till Ellen åkte jag förbi lnu och skulle sälja lite gammal kurslitteratur till en bekant. 
 
Ellens och min fredagskväll bestod utav att åka ut till ett hus i Moheda och ta hand om en massa vanvårdade kattisar. Detta med stackars kattor och alla unger som tvingas in i en värld som inte har plats eller kärlek för dem. 
 
Men tack vare olika organisationer, med en massa volontärer(Ellen är en av dem godingarna) och donationer, får katterna en ny chans till ett kärleksfullt och hälsosamt liv. Har ni en slant över? Skänk, om så bara en 20 till den katt-organsitation som finns i din stad. 
 
Lördagen hade jag bokat in en piercing tid sedan över en månad tillbaka. Det blev tre nya hål i öronen, hade jag bott närmre Växjö, så hade jag spridit ut dem mer. Men det gick, fast aj, vad den ena gjorde ont!! Nu två veckor senare, med många dagars, nästan outhärdlig smärta, så har dem börjat läka riktigt fint och känns knappt! Men läkesmycken är gräsliga, så längtar tills jag kan byta dem...om si sådär ett halvår. 🤣
 
På eftermiddagen åkte vi till Sibyllas Grotta. Ett väldigt fint och fridfultl ställe. På vägen hem stannade vi vid en strutsfarm. Haha, jag blir genuint fascinerad utav strutsar. Dem är ju värsta dinosaurierdjuren. Så coola och STORA. 🦖
 
Kvällen avslutade vi med Pinchos! 🌮🌯🍽
 
Runt lunch på söndagen bar det hemåt igen. Efter en väldigt bra helg! ❤️
 
Sen var jobb på schemat igen. Men förra lördagen var jag ledig och då tog vi ett stort beslut, som vi har funderat på länge. Smulan fick gå ut, utan sin sele och koppel. Hon fick bli utekatt. 
Detta är något vi helst hade undvikit. Jag tycker inte man ska ha utekatter, så länge man inte bor på landet, flera kilometer ifrån en högtrafikerad väg. 
Men Smulan är en Åmatorpskatt. Hon är född och uppvuxen ute bland åkrarna och träden. Visst fick hon chansen till ett 100 gånger bättre liv här. Med redig mat, vaccin och sterilisering direkt. Utevistelsen är dock en grej hon aldrig riktigt kan bli lycklig utan. Många katter kan, t.ex. vår Sune. Inte Smulan. Och att gå ut med henne i koppel cirka 5-6 timmar varje dag det funkar faktiskt inte, samt hon vill ju kunna smyga runt och filura för sig själv bland buskarna. Inte ha med mig och fille precis bakom och ett jobbigt koppel som trasslar in sig överallt. 
 
Nu har det gått 6 dagar sedan hon fick gå ut hur hon vill(förutom på natten, då är hon inne) och det har gått så bra. Och man ser på hela henne, att nu är hon genuint lycklig. Det gör mig glad. ❤️
 
Absolut att risken för att hon kommer dö i "förtid" är ökad. Men vad ska hon med ett liv till som hon inte lever till fullo. Då får hon hellre dö lycklig om någont mot förmodan skulle hända. Vilket vi håller alla tummar och tår varje dag, för att det inte ska hända.
 
Utöver jobb och Smulan, så har en del tid gått åt till kören och sjungadet. Det börjar närma sig lite dagar där vi faktiskt kommer få sjunga inför folk. VIlket känns jätteroligt. Dock får vi inte alls vara så många som sjunger i kyrkan, både p.g.a. platsbrist, men också att många är över åldersgränsen vårat pastorat har satt som maxålder för att få vara med på gudstjänst. 
Jag och en till ska därför sjunga duett på sprid ditt ljus. Och ojojoj. Jag har nu nog gått runt och lyssnat på den här låten över 100 gånger. Men vill fortfarande sjunga texten till stad i ljus. Hahah, hur ska detta gå.
 
I dag börjar min långhelg. Vi har inga direkta planer. Jag ska tvätta, handla och sedan skypea med en kompis innan fille kommer hem i kväll. I morgon frunderar fille och jag om vi ska till Ikea en sväng. Tillåter vädret, så blir det kanske utelunch på söndag, med spritköket. Vi får se. Ganska skönt att ha helgerna helt oplanerade. 
 
Puss och kram
 
Min syster fick välja mat.
 
 Framme hos Ellen och Jacke
 
 En utav lite för många kattisar. 
 
 
 
 
Väldigt högkvalitativa bilder ifrån vår middag. 
 
 
 
Fick akut abstinens efter mina katter, när jag var hos Ellen. Därför gick jag och Smulan ut på en promenad så fort jag kom hem. 
 
 
 
 
En kväll var himlen helt magisk. Ja, hela luften var i en magisk rosa/lila ton. 
 
 Solen har varit ganska närvarande dem senaste två veckorna. Tur man alltid jobbar dem soligaste dagarna. 
 
Strax inna hon skulle gå ut själv, för första gången. VIlle ta en bild, ifall jag aldrig mer skulle se henne. 🤣
 
 Nämen, där går hon ju. Den där magen kommer förhoppningsvis bli liite mindre. Båda katterna går på lite bantning nu faktiskt.🤣
 
Första dagen hon var ute i spöregn. Tror hon var ute i över fem timmar faktsiskt. Sen kom hon in, helt dyngsur! Men hon ser helnöjd ut. 😍